Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Bosch surt en defensa de Junqueras i nega que el líder d’ERC critiqui Puigdemont

El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, assegura que el president d’ERC no critica Puigdemont ni la resta d’exiliats per haver marxat. “És obvi”, diu. El que va prendre el relleu de […]

Redacció
Redacció 30/01/2019
Alfred Bosch, conseller d'Exteriors

El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, assegura que el president d’ERC no critica Puigdemont ni la resta d’exiliats per haver marxat. “És obvi”, diu. El que va prendre el relleu de Maragall denuncia que s’han vulnerat “drets fonamentals” i subratlla que serà “un judici polític”. El conseller també alerta que si les sentències són dures “empitjorarà la situació”.

En una entrevista a TVE al programa matinal de  ‘Los desayunos’, Bosch ha sortit en defensa del seu líder republicà i ha explicat que “Junqueras va prendre una decisió, que va ser quedar-se i afrontar el seu destí”. Tot i això, el responsable català de la cartera d’Exteriors ha afirmat que “és una opció personal” i no per això critica els exiliats tot i que la relació entre els dos líders s’intenti destensionar.

Per altra banda, Bosch ha reiterat la denúncia del republicanisme sobre la vulneració dels drets fonamentals dels presos polítics. “S’està fent un mal ús de la justícia”, ha etzibat.

Com no podia ser d’altra manera, ha estat preguntat pel suport als pressupostos de Sánchez i Bosch ha demanat “Quants anys de presó costa una partida pressupostària?” Tot seguit, ha conclòs que les acusacions “són molt dures” mentre que creu que “és un error històric”.