Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Bosch creu que el control a les delegacions exteriors és “una persecució” a l’independentisme

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha afirmat aquest dissabte que el suposat seguiment realitzat pel Ministeri d’Afers exteriors per controlar l’acció de la Generalitat en les delegacions exteriors respon una acció de persecució política intencionada” a l’independentisme i al Govern.

En una entrevista al programa ‘Faqs’ de TV3 recollida per Europa Press, Bosch ha assenyalat que han sol·licitat al ministre d’Afers exteriors en funcions, Josep Borrell, que expliqui quants diners han destinat al suposat espionatge i “si hi ha fons reservats darrere”.

Publicitat

Ha assegurat que, segons “la documentació que el Ministeri d’Exteriors ha presentat davant un jutge per aconseguir el tancament de les delegacions”, és evident que hi ha un seguiment a diplomàtics, polítics i periodistes. “No només dels nostres delegats, que ens representen fora, sinó de ciutadans estrangers” com a diputats d’Alemanya i el Regne Unit, ha detallat. “El que s’està fent és perseguir l’acció d’un govern legal i legítim”, ha dit Bosch, que ha defensat el paper de les delegacions exteriors en el marc de l’acció política de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut