Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Bosch creu que el control a les delegacions exteriors és “una persecució” a l’independentisme

El conseller explica que han sol·licitat al ministre d’Afers exteriors en funcions, Josep Borrell, que expliqui quants diners han destinat al suposat espionatge i “si hi ha fons reservats darrere”

Agències 21/07/2019
Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior / ACN

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha afirmat aquest dissabte que el suposat seguiment realitzat pel Ministeri d’Afers exteriors per controlar l’acció de la Generalitat en les delegacions exteriors respon una acció de persecució política intencionada” a l’independentisme i al Govern.

En una entrevista al programa ‘Faqs’ de TV3 recollida per Europa Press, Bosch ha assenyalat que han sol·licitat al ministre d’Afers exteriors en funcions, Josep Borrell, que expliqui quants diners han destinat al suposat espionatge i “si hi ha fons reservats darrere”.

Ha assegurat que, segons “la documentació que el Ministeri d’Exteriors ha presentat davant un jutge per aconseguir el tancament de les delegacions”, és evident que hi ha un seguiment a diplomàtics, polítics i periodistes. “No només dels nostres delegats, que ens representen fora, sinó de ciutadans estrangers” com a diputats d’Alemanya i el Regne Unit, ha detallat. “El que s’està fent és perseguir l’acció d’un govern legal i legítim”, ha dit Bosch, que ha defensat el paper de les delegacions exteriors en el marc de l’acció política de la Generalitat.