Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Borrell: Avui comença l’etapa d’un nacionalista espanyol al capdavant de la diplomàcia europea

|

- Publicitat -

Josep Borrell assumeix des d’aquest diumenge el càrrec d’Alt Representant de la Unió Europea i vicepresident de la Comissió Europea. En un text publicat al Servei Europeu d’Acció Exterior, Borrell s’ha compromès a “reforçar” el paper internacional de la Unió com a cap de la diplomàcia europea. “Treballaré per garantir que la Unió Europea continuï sent un actor global confiable, cooperatiu i amb principis”, apunta Borrell.

En el text, esmenta com alguns dels reptes principals els “desafiaments globals” com el canvi climàtic, la “immigració irregular” o la desigualtat A més, Borrell assenyala que el “realisme”, la “cooperació” i la “unitat” seran els “principis” que guiaran la seva tasca com a cap de la diplomàcia europea.

Publicitat

“La Unió Europea té una responsabilitat davant els seus ciutadans i socis arreu del món. La responsabilitat d’assegurar la seguretat i la pau, promoure el desenvolupament sostenible, la democràcia i l’estat de dret i les llibertats fonamentals i els drets humans”, indica l’exministre en l’article.

Mogherini s’acomiada reivindicant la UE com un “pilar del multilateralisme”

Borrell pren el relleu a Federica Mogherini al capdavant de la diplomàcia europea. Després de cinc anys com a Alt Representant, la italiana s’ha acomiadat reivindicant la Unió Europea com un “soci confiable”, un “pilar del multilateralisme” i un “obstinat defensor dels drets humans”.

En una piulada, Mogherini ha desitjat “el millor” a Borrell i ha assegurat que deixa el càrrec “en bones mans”. Per la seva banda, Borrell ha respost que és un “honor” ocupar el càrrec d’Alt Representant, que ha definit com una “tasca crucial per crear una Unió Europea més forta al món”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut