Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Borràs torna a reclamar que el 14-F es tradueixi en “fets concrets” durant la legislatura

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha defensat que aquesta legislatura s’ha de traduir la majoria social del 14-F en “fets concrets”. “Es tracta doncs, d’exercir la democràcia i avançar cap a la independència”, ha afegit en un article d’opinió publicat aquest divendres a ‘El Punt Avui’. De cara al 2022, la presidenta de la cambra catalana també marca l’objectiu de “restablir confiances i complicitats” entre els partits “que a l’inici de la legislatura van acordar avançar cap a la independència de Catalunya”. En l’article, també destaca que no hi ha unitat d’acció entre els partits però que, en canvi, “la majoria independentista no s’ha trencat al carrer”.

Segons Borràs, s’acaba el 2021 en un context que “no convida a l’optimisme” i posa com a exemples les noves restriccions per la pandèmia, els ” nous atacs” al català i les “noves ingerències a la sobirania del Parlament”. “Ens cal, doncs, iniciar el 2022 amb determinació per superar els efectes provocats per l’alarma sanitària, per protegir el model d’immersió lingüística i per defensar els drets de tots els diputats, que són els drets dels seus electors”, ha afirmat.

Publicitat

Borràs també ha apuntat que en els darrers mesos s’han acumulat evidències que l’estat espanyol “no farà mai cap llei que protegeixi el català ni es resistirà a la temptació d’envair la sobirania d’un parlament que considera subaltern ni abordarà amb esperit democràtic la resolució del conflicte polític amb Catalunya”.

Pel que fa a aquesta catorzena legislatura, ha dit que “pateix els efectes pertorbadors de la presència de postulats d’extrema dreta en alguna dels discursos que es pronuncien a l’hemicicle”, en referència a Vox sense citar-lo directament. I davant d’aquesta situació, ha dit que el Parlament ha “d’excel·lir” en la defensa dels “principis bàsics de la democràcia”.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut