Dijous, 19 de maig de 2022 - Edició 1393
La República

Borràs sobre la decisió del TC: “Després algú es pregunta per què volem ser un estat independent”

La portaveu de JxCat al Congreso cita Marlaska: “Un país que es considera una ‘democràcia perfecta’ hauria de respectar els drets fonamentals”

Àlex Huguet 11/09/2020
La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, durant una reunió de la formació al Parlament el 2 de setembre de 2020 (Horitzontal)

La líder de JxCat al Congrés dels diputats, Laura Borràs, ha reaccionat a la decisió del Tribunal Constitucional, que ha anunciat que manté vigent les ordres de recerca i detenció del president Puigdemont i del conseller Toni Comín. En un tuit que ha recollit La República, aprofita el seu missatge per citar el ministre d’Interior del Gobierno, Fernando Grande Marlaska, que va definir Espanya com una “democràcia perfecta”: “Un país que es considera una ‘democràcia perfecta’ (Marlaska dixit) el primer que hauria de fer seria respectar els drets fonamentals”, ha reblat.

La diputada assegura que l’estat espanyol, “una vegada més no ho fa. Després algú es pregunta per què volem ser un estat independent”. Davant d’aquesta i tantes altres injustícies acumulades cap a l’independentisme, Borràs ha exclamat “Visca Catalunya Lliure!”, davant d’una Diada insòlita.