Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borràs, sobre el ple per triar nova presidència del Parlament: “És una anomalia històrica”

Borràs assegura que els "interessos partidistes" han "aprofitat un article que vulnera drets"

|

- Publicitat -

L’ara ja expresidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, veurà com aquest divendres el ple de la cambra investeix com a presidenta Anna Erra, la candidata de Junts que la formació va proposar com a substituta de Borràs després que la JEC instés la Mesa a retirar-li l’escó de diputada. Per a Laura Borràs, aquest divendres és “un dia complicat, i no de tràmit”, tal com ha admès en una entrevista a ‘La 2’ i a Ràdio 4.

La líder de Junts ha recordat el caràcter anòmal d'”una sessió d’investidura que no és constitutiva i que començarà com a ordinària quan el que passa és extraordinari”, remarcant que no hi haurà un relleu efectiu de la presidenta sortint a l’entrant, ja que el seu càrrec l’ocupa des del passat juliol la vicepresidenta primera amb funcions de presidenta Alba Vergés.

Publicitat

Amb tot, Borràs ha denunciat que tant la seva suspensió com a presidenta del Parlament, i ara també com a diputada, són fets que s’han “decidit políticament”, després de tot el procés judicial que va culminar amb un judici que Borràs denuncia que no va ser “just”, i amb una condemna de 4,5 anys de presó i 13 d’inhabilitació per fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Sobre la situació d’interinitat en la qual la presidència del Parlament ha estat tots aquests mesos des del juliol, Borràs ha expressat que “sempre val la pena denunciar les injustícies”, tot reblant també que “no es pot acusar d’interinitat a qui la crea”. En aquesta línia, ha assegurat que els “interessos partidistes” han “aprofitat un article que vulnera drets”.

Et pot interessar  Borràs defensa "l'actitud ferma" de Junts en la llei d'amnistia i acusa ERC de "no voler molestar els socialistes"

Respecte a les eleccions del 23 de juliol, la líder de Junts ha allunyat la possibilitat que el seu grup a Madrid faciliti una investidura de Pedro Sánchez per a evitar un hipotètic govern de PP i Vox: “No anem a l’Estat a salvar-lo dels seus problemes”.

El ple d’aquest divendres elegirà la diputada de Junts Anna Erra com a nova presidenta del Parlament. Borràs ha assegurat que aquesta decisió ja estava presa abans de l’executiva de Junts de dimarts a la tarda, a la qual ella i Erra hi van arribar plegades. La líder de Junts ha explicat que en aquella reunió no es va votar res, simplement es va explicar quins escenaris hi havia hagut damunt la taula abans de trobar “una solució que fos de màxim consens”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut