Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Borràs reunirà els membres independentistes de la Mesa per “coordinar la nova etapa”

La presidenta cita Caula, Cuevillas, Juvillà i Wagensberg a les 9 hores per refer la unitat també a l’òrgan parlamentari

Agències 15/03/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb Anna Caula, Eva Granados, Jaume Alonso Cuevillas, Ferran Pedret i Ruben Wagensberg, a l'hemicicle de la cambra, després de la seva proclamació, el 12 de març de 2021. (Horitzontal)

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, reunirà demà els membres independentistes de la Mesa, tal com han explicat a l’ACN fonts del grup de Junts. Borràs ha convocat a les 9 hores la vicepresidenta segona, Anna Caula (ERC), així com els secretaris Jaume-Alonso Cuevillas (JxCat), Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC). La reunió es farà al Parlament -Juvillà hi pariciparà telemàticament en estar confinat- i serà prèvia a la trobada de les 10 hores de tota la Mesa, la primera d’aquesta nova legislatura. Borràs recupera així les reunions dels independentistes per “coordinar la nova etapa”, on la presidenta de la cambra vol recobrar la “unitat”, segons subratllen des de Junts.

Borràs té com a objectiu reconduir les relacions entre ERC, Junts i CUP al Parlament. La presidenta de la cambra destaca que el seu partit ja va facilitar, divendres passat, que els anticapitalistes tinguessin una cadira a la Mesa, corresponent a la tercera secretaria.

De fet, els tres partits negocien un “decàleg” per reformar el reglament del Parlament i blindar els drets dels diputats i diputades. Així ho ha explicat la portaveu de Junts, Elsa Artadi, durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dilluns. Aquesta nova legislatura tornarà a ser clau l’actuació dels grups davant les decisions judicials, per les causes obertes que tenen alguns parlamentaris i parlamentàries.

I és que, segons l’article 25.4 del reglament del Parlament, se’ls pot suspendre l’acta si se’ls obre judici oral amb delictes vinculats a la corrupció. La intenció és protegir aquests casos fins que no hi hagi sentència ferma per tal de blindar la presumpció d’innocència.

Borràs recupera les reunions independentistes prèvies a la Mesa per anar llimant diferències entre ERC, Junts i CUP, i intentar que la nova legislatura gaudeixi de la màxima unitat possible. Demà hi haurà la primera prova.