Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Borràs mou fitxa després del desengany al Parlament i es comunica amb cambres internacionals

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha traslladat la situació que afronta la cambra catalana amb la causa contra el diputat de la CUP Pau Juvillà a diferents cambres legislatives i organismes internacionals. Borràs va enviar una carta dilluns a presidents i representants de cambres legislatives exposant el cas de Juvillà. L’objectiu és informar-los de “les ingerències que pateix el Parlament per part de l’Estat” i denunciar que “un òrgan administratiu com la JEC pretengui decidir de forma unilateral qui pot ser diputat o no”. La presidenta de la cambra apunta que aquesta situació no es pot acceptar i ha exposat totes les mesures legals i polítiques que han emprès per defensar el Parlament.

També s’ha posat a disposició dels mandataris per si creuen “oportú emprendre algun tipus d’acció per defensar els drets dels ciutadans europeus que aquesta situació vulnera”.

Publicitat

És en aquesta línia que dimecres el Parlament de Flandes va aprovar per unanimitat una proposta de resolució adreçada a la Comissió Europea en què dona a conèixer i denuncia la situació que afronta el Parlament de Catalunya.

Els parlaments dels Països Baixos i de Dinamarca han traslladat la carta a la Comissió d’Exteriors de les respectives cambres legislatives.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut