Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Borràs manifesta que “cal consens en la resposta al 25% de castellà”, però alhora “cal preservar la llengua”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha dit que cal “fermesa i consens” davant l’ordre del TSJC per executar immediatament la sentència que obliga a fer el 25% de classes en castellà. Amb tot, Borràs ha remarcat que el consens “ha de servir per preservar la llengua i no per retrocedir en la seva defensa”. Borràs s’ha expressat així just a l’inici del ple del Parlament i en plena polèmica sobre com fer front a la imposició judicial. La presidenta de la cambra ha qualificat la sentència “d’intromissió judicial” i ha remarcat que quan s’ha aprovat lleis en matèria lingüística al Parlament sempre s’ha comptat amb “majories molt àmplies” que ha demanat “respectar”.

Durant la seva intervenció Borràs ha dit que els països democràtics “estan construïts en base als consens que els expliquen i els identifiquen” i ha dit que el respecte que un país dedica a aquests consensos “és un principi bàsic que defineix la qualitat democràtica del país”.

Publicitat

Crítiques de Cs i Vox

Les paraules de Borràs a l’inici del ple han suscitat les crítiques tant de Ciutadans com de Vox. Els diputats Nacho Martín Blanco i Joan Garriga han recriminat a la presidenta que es pronunciï sobre aquestes qüestions durant el ple i que posi en dubte les decisions judicials.

En roda de premsa minuts després de la intervenció de Borràs, Garriga ha demanat la seva dimissió per haver fet “discursos polítics per agradar a JxCat” i perquè al seu parer no compleix amb la seva funció de neutralitat política.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut