Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Borràs: “M’hagués agradat una llista amb Asens, Rufián i Poble Lliure” 

La consellera, sobre la prohibició dels llaços grocs: "De vegades la desobediència civil és necessària per veure fins a quin punt estem en una situació absurda"

|

- Publicitat -

L’encara consellera de Cultura, Laura Borràs, viu una situació d’impàs que no s’hagués imaginat mai. Falta poc perquè comenci a entomar un nou repte: ser la cara visible de JxCat al Congreso després de les eleccions del 28-A: “Si hi sóc, es parlarà de cultura”, diu.

Després de negociacions, consells nacionals i alguns mal de cap, el PDeCAT va assumir rellevar veterans per posar cares noves, i Borràs representava “la unitat des del Partit Demòcrata, JxCAT, la presó i l’exili”, ha reconegut en una entrevista a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio. Respecte a les paraules de Campuzano, antic diputat al Congreso, sobre la regeneració democràtica del partit, la consellera contesta que “no s’han fet primàries però hi ha hagut dos consells nacionals, processos i votacions” que avalen els nous moviments “tectònics”.

Publicitat

Bloquejar o desbloquejar Madrid?

“La política que puguem fer a Madrid només m’interessa en clau catalana”, ha sentenciat Borràs. Si bé es parla de “bloqueig” i “desbloqueig”, la consellera es pregunta: “Qui està bloquejant?”. Borràs serà “absolutament ferma en el dret a l’autodeterminació” mentre que la consellera ha subratllat que “farà polítiques de màxims, no de mínims” alhora que no ha avançat acords postelectorals.

El que sí que ha avançat la doctora en filologia romànica és que “era partidària de la unitat” alhora que ha reconegut que li hagués agradat una llista única amb Asens, Rufián i Poble Lliure, ara que es coneix que l’organització presentarà “un projecte rupturista” amb Pirates Catalunya i Som Alternativa al Congrés.

“Des de la Crida ja vam fer aquests intents”, ha sentenciat la consellera. Tot i això, Borràs ha dit que farà “tots els possibles per poder organitzar una unitat d’acció postelectoral que faci prevaldre els interessos en comú”.

Et pot interessar  VIDEO | Rull descarta sotmetre's a una investidura: "L'únic pla es diu Carles Puigdemont, no hi ha pla B"

Les papallones grogues

Borràs, sovint duu una papallona groga a la solapa de l’americana. Potser perquè sap que s’hauran de buscar alternatives als llaços després que la Junta Electoral central hagi demanat retirar-los -juntament amb les estelades- dels edficis públics. Sobre aquesta forma de repressió, la consellera ha sentenciat que “la desobediència civíl és necessària per denunciar la situació.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut