Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Borràs dona per fet que els presos polítics faran campanya telemàtica malgrat la “pandèmia de la repressió”

|

- Publicitat -

L’encara portaveu de JxCat al Congrés i candidata a la Generalitat, Laura Borràs, ha donat per fet aquest dijous que els presos polítics participaran de manera telemàtica en la campanya de les eleccions catalanes, malgrat la “pandèmia de la repressió espanyola” que, ha dit, fueteja Catalunya des del 2017.

Així ho ha assegurat en una roda de premsa a la cambra baixa després de saber que la Conselleria de Justícia ha tornat a donar suport al tercer grau per als presos, que faran servir a partir de divendres, a excepció de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, sobre qui el Servei de Classificació encara no ha resolt la seva semillibertat.

Publicitat

Borràs ha destacat que l’accés d’aquestes persones al tercer grau no és “un privilegi” sinó l'”estricte compliment d’un dret que els van revocar”. En qualsevol cas, ha aprofitat per subratllar que la solució al conflicte català “només es produirà amb l’amnistia, l’autodeterminació i la independència de Catalunya”.

“La pandèmia de la repressió”

Quan li han preguntat per la participació dels presos en la campanya, Borràs ha recordat que aquestes persones són a la presó des del 2017 i que sempre que n’han pogut sortir, han participat en actes electorals perquè són “animals polítics” i en la seva majoria integren el “govern legítim” de Catalunya.

“Participaran, naturalment de manera telemàtica, que és com s’està produint aquesta campanya”, ha confirmat, abans d’assenyalar que a causa de l'”altra pandèmia” que, al seu parer, pateix Catalunya des del 2017 –“la pandèmia de la repressió espanyola”–, els presos ja han hagut de recórrer a mètodes telemàtics en altres campanyes.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut