Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borràs després de la reunió amb Sánchez: “No farem aportacions per fer més robust l’estat de les autonomies”

|

- Publicitat -

La portaveu e JxCAT al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha transmès aquest dijous al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la seva formació aportarà propostes econòmiques i socials a la Mesa per a la reconstrucció que el seu executiu vol impulsar per superar els efectes de la crisi del covid-19. De fet, segons Borràs, JxCAT ja li ha fet arribar un document amb algunes d’aquestes aportacions. En tot cas l’ha advertit que JxCAT no participarà d’una maniobra que acabi desembocant en una “reconstrucció nacional” en clau espanyola ni en un enfortiment de l’Estat de les autonomies, perquè “com a independentistes estem pel dret d’autodeterminació”.

Borràs s’ha reunit per videoconferència amb Sánchez en el marc de la ronda de contactes del president espanyol per a la creació de la Mesa de reconstrucció econòmica i social que activarà la setmana que ve.

Publicitat

Segons ha explicat en un vídeo la portaveu de JxCAT, Sánchez ha mostrat voluntat de “posar en comú” mesures amb els grups polítics per superar la crisi després de l’emergència sanitària, a més de parlar sobre el paper d’Europa en la reconstrucció i sobre l’enfortiment de l’Estat de les autonomies.

Borràs li ha transmès que la seva formació no participarà d’un acord si es fa en clau dels ‘Pactes de La Moncloa’ perquè aquesta terminologia “arrosseguen rèmores” sobre una “reconstrucció nacional en clau espanyola”.

Per tant JxCAT no farà aportacions per fer “més robust l’Estat de les autonomies perquè estem per l’exercici del dret d’autodeterminació”.

En canvi, ha apuntat Borràs, JxCAT si que farà aportacions fruit del seu contacte amb els sectors afectats. “Algunes s’han incorporat, d’altres encara no, i les proposarem en clau econòmica”, ha afirmat, perquè “tenim mesures que ja li hem fet arribar” per poder sortir “del pou que deixarà l’epidèmia del covid-192.

Et pot interessar  Aragonès nega que s'hagi coordinat amb el PSOE: "La data del 12-M l'han escollit els que han tombat els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut