Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Borràs demana que s’aclareixin les responsabilitats d’Illa per la seva “presumpta mala gestió” durant la pandèmia

La presidenta de Junts no creu que Puigdemont acusi ERC de desunió: "Hem parlat sempre d'unitat i l'hem practicat"

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha demanat que s’aclareixin les responsabilitats del cap de llista del PSC, Salvador Illa, per la seva “presumpta mala gestió” al capdavant del Ministeri de Sanitat durant la pandèmia. “Parla de bona gestió i l’estem veient declarar sobre la seva presumpta mala gestió quan estava al capdavant del Ministeri de Sanitat. Va marxar cap a Madrid sent quota del PSC i va tornar a Catalunya sent quota del PSOE”, ha dit en una entrevista a RTVE. D’altra banda, ha negat que el candidat de Junts, Carles Puigdemont, acusi ERC de de desunió. I ha defensat que el seu partit ha parlat sempre d’unitat i l’ha practicat. Pel que fa a pactes veu “inequívoc” que el govern ha de ser independentista.

Borràs ha assenyalat que Illa proposa “receptes noves” i “girar full” de cara al 12-M mentre ha de comparèixer al Congrés i al Senat per donar explicacions sobre la compra de mascaretes durant la covid-19. “Serà més difícil girar full amb rapidesa en aquesta qüestió perquè cal aclarir les responsabilitats d’algú que ha estat al capdavant del ministeri”, ha dit.

Publicitat

La presidenta de Junts també ha criticat que Illa va recentralitzar competències des del Ministeri de Sanitat mentre ara diu que treballarà per a Catalunya. “Els fets avalen tot el contrari”, ha afegit.

Preguntada pels pactes postelectorals, Borràs ha respost que el Govern ha de ser independentista. I en cas que ERC quedi per davant de Junts, ha donat per descomptat el suport a un executiu de Pere Aragonès. “No és una incògnita, ja ho hem fet”, ha dit en referència a l’acord després de les últimes eleccions del 2021 tot i que dos anys més tard van abandonar l’executiu.

Et pot interessar  La militància de Junts ratifica Comín com a candidat a les eleccions europees del 9-J

Segons Borràs, després de la marxa de Junts, Pere Aragonès ha liderat un govern “en minoria absoluta” que “gairebé ha funcionat com un tripartit amb comuns i PSC”.

Borràs no ha volgut entrar a valorar si Aliança Catalana és un partit d’extrema dreta perquè, segons ha dit, “cal concentrar-se en el que és important”. I ha afegit que Puigdemont ja ha estat molt clar en descartar pactes amb la formació de Sílvia Orriols.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut