Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borràs declararà avui davant el Suprem reafirmant la repressió diària de l’independentisme

|

- Publicitat -

El magistrat del Tribunal Supremo Eduardo de Porres ha citat a les 11h d’aquest dimecres a la diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs per prendre declaració en qualitat d’investigada per presumptes delictes de prevaricació, frau a l’Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental que pot cometre durant l’etapa en la qual va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

La citació es produeix després que l’instructor de la causa rebés a finals de juny l’autorització del Congreso de los Diputados per investigar la portaveu de JxCat, que per aquesta condició és aforada davant de l’alt tribunal.

Publicitat

Segons la instrucció realitzada inicialment per un jutjat de Manresa i finalment remesa al Suprem, les irregularitats apareixen en 18 contractes d’aquesta organització per valor de 259.863 euros i que van ser adjudicats a un amic personal de Borràs, Isaías Herrero, a qui també s’investiga en aquest mateix procediment.

La defensa de Borràs ha intentat ajornar aquesta nova declaració fins que es practiqués una prova pericial, si bé el jutge instructor va denegar aquesta petició, segon han informat fonts jurídiques.

Tot aquest procés arriba justament en una setmana on la justícia espanyola ja ha atacat, un cop més, l’independentisme amb el judici a la Mesa del Parlament del 2017. Un dels investigats en aquest cas, és l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, qui ha donat suport a Twitter a Laura Borràs hores abans que es presenti davant del Suprem, i ha rebut la mateixa resposta per part de Borràs.

Et pot interessar  Illa demana que l’acusació per terrorisme contra Puigdemont “no condicioni” l’aprovació de la llei d’aministia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut