Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Borràs critica que fos Sabrià i no Aragonès qui signés el compromís de no governar amb el PSC

|

- Publicitat -

La candidata de JxCat a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, ha criticat el cap de llista d’ERC, Pere Aragonès, per delegar en Sergi Sabrià la signatura del compromís independentista de no pactar amb el PSC. En una roda de premsa aquest dijous a l’agència EFE, Borràs ha reiterat que, en canvi, ella no ha tingut “cap problema” per signar el document per posar “negre sobre blanc” que no governarà amb els socialistes. D’altra banda, la candidata s’ha compromès a formar un Govern independentista “el més aviat possible” si guanya el 14-F. Borràs també ha carregat contra la CUP i ha retret als anticapitalistes el veto a la investidura de Jordi Turull: “En els moments clau s’hi ha de ser”.

L’entitat Catalans per la Independència va fer públic ahir que JxCat, ERC, CUP i PDeCAT havien signat un document on es comprometen per escrit a no formar govern amb el PSC. Borràs va firmar en nom de Junts, però per part d’ERC ho va fer el seu secretari de comunicació, Sergi Sabrià, i no el candidat, Pere Aragonès.

Publicitat

Preguntada per aquest fet, Borràs ha constatat que ella el va signar “directament” i que no ho ha “delegat”. “La gent pot confiar en la meva paraula, s’ha mantingut sempre. Jo vaig subscriure el document, i la credibilitat de cadascú l’atresora, o no, en funció del que diu i fa”, ha argumentat.

En una entrevista a RAC1, Aragonès ha explicat que ell no estava disponible a la seu dels republicans quan se’ls va plantejar firmar el document, i que per això el va signar Sabrià: “Jo ja estava fora, cap problema en signar-ho”, ha destacat.

Et pot interessar  Vilagrà serà la número 2 d'ERC el 12-M: "És un honor i un privilegi, puc aportar l'experiència d'aquests tres anys"

Revertir pactes amb el PSC

Borràs ha aprofitat aquest compromís independentista per demanar a ERC que també ho apliqui al Congrés. La candidata de JxCat ha proposat “traslladar” l’acord per escrit a la cambra baixa espanyola, i ha tornat a criticar els republicans per “apuntalar” els partits del 155, en referència al PSOE.

Borràs ha tornat a reclamar que es reverteixin “tots els pactes” de l’independentisme amb el PSC, inclòs el que té JxCat a la Diputació de Barcelona. Tot i això, la presidenciable de Junts considera que l’entesa d’ERC amb el PSOE a Madrid és més “perjudicial” per a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut