Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Borràs critica el reglament del Parlament pel qual la van suspendre: “Aberració democràtica”

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, s’ha mostrat molt crítica tant amb l’article 25.4 del reglament de Parlament com amb “els que van aplicar-lo” contra ella per suspendre-la com a presidenta de la cambra arran del seu cas de presumpta prevaricació en la ILC.

“El Parlament ha de ser garant de drets i la presumpció d’innocència n’és un de fonamental” expressa la presidenta de Junts, tot afegint que “L’aplicació automàtica que es va fer de l’article 25.4 ha quedat acreditat avui que és una aberració democràtica“. Tal com ho veu Borràs, el 25.4 “no ofereix seguretat jurídica i es va colar al reglament en el context de 2017 sense el vistiplau dels lletrats”.

Publicitat

En aquesta línia, Borràs assenyala que els que van aplicar-lo contra ella per l’obertura de judici oral “sense cap informe previ dels lletrats, de forma automàtica, fraudulenta i irregular” ara “hi han votat en contra o s’han abstingut” de fer-ho amb els diputats d’ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó. “Misteris del partidisme institucional”, afegeix.

Així mateix, Borràs també ha defensat el vot en contra que s’ha fet des de la seva formació: “Ja vaig afirmar que Junts hi votaria en contra. Som on hem estat sempre: defensant drets i denunciant la seva vulneració, sempre”.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut