Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Borràs: “Com pensa el govern espanyol atendre una demanda important de la població sobre el dret a decidir?”

La portaveu de JxCat al Congrés recorda a Sánchez que “el vot independentista no ha parat de créixer”

Redacció 26/02/2020
La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, intervenint al ple d'investidura el 4 de gener del 2020 (horitzontal)

El president del govern espanyol, Pedro Sànchez, diu que afronta la taula de diàleg entre governs d’aquesta tarda amb “el millor dels ànims” i espera que “doni fruits” per aconseguir “la retrobada entre catalans”. Durant la sessió de control al Congrés i a preguntes de la portaveu de JxCat, Laura Borràs, Sànchez ha afirmat també que l’independentisme té la “majoria parlamentària” però no “la majoria social” i que ha “d’assumir que Catalunya és plural”. “Han de reconèixer l’altra part de catalana que no defensen els postulats independentistes i que volen deixar enrere “el greuge” per retrobar-se. El cap de l’executiu també ha dit que serà un camí “difícil i llarg”.

Borràs li ha preguntat com pensava el govern espanyol atendre una demanda important de la població sobre el dret a decidir i li ha recordat que en els últims deu anys “el vot independentista no ha parat de créixer”.

“Sempre tenen l’excusa de la majoria parlamentària. Si tinguéssim la social, sí?”, li ha replicat a Sànchez. “Sense diàleg no hi ha democràcia. Sense llibertat no hi ha normalitat”