Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024
Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024

Borràs alerta que “el conflicte polític segueix obert” malgrat els indults

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha advertit aquest dilluns que “el conflicte polític segueix obert” i la judicialització de la política és “més viva que mai” malgrat l’anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, que demà dimarts s’indultarà els líders independentistes empresonats arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. “Sembla ser que Pedro Sánchez ha dit que la via judicial s’havia acabat, però som davant de les portes de la Ciutat de la Justícia i és evident que la via judicial continua oberta”, ha dit en declaracions als mitjans en acompanyar diversos càrrecs a al Jutjat d’Instrucció 13, que investiga el procés independentista.
El president espanyol ha defensat des de Barcelona la concessió dels indults com a pas necessari per al “retrobament” de la societat catalana amb l’espanyola. “De moment, els que ens retrobem som la gent que donem suport a càrrecs perseguits”, ha assenyalat Borràs, a qui han acompanyat alguns diputats de JxCat al Parlament. Borràs ha reclamat a Sánchez que demostri la seva voluntat de concòrdia “amb fets, no amb paraules” i ha criticat que els indults “arriben tard”.

A més, ha vinculat la concessió d’aquesta mesura de gràcia a l’informe del Consell d’Europa que demana l’alliberament dels presos i la retirada de les euroordres i “clama contra aquesta injustícia”. “Arribarà com una forta clatellada d’Europa”, ha alertat. Segons Borràs, el govern espanyol “busca aquesta clemència europea afanyant-se a donar ara uns indults embolcallant-los d’aquesta falsa concòrdia”, li ha retret.

Et pot interessar  Borràs apunta que el 'no' de Junts a l'amnistia permetrà "afinar i millorar": "No és prou robusta pel context que tenim"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut