Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borràs acusa el Tribunal de Cuentas “d’aplicar clixés del final de la Guerra Civil”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha acusat el Tribunal de Cuentas”d’aplicar clixés i pautes de funcionament com els que es van aplicar al final de la Guerra Civil contra els republicans a Catalunya”. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Borràs ha assenyalat que molts, fins i tot, mantenen vincles de sang amb la mateixa gent que ho va fer i que, per això, “continuen aplicant la mateixa manera de reprimir”. D’altra banda, la membre de JxCat ha defensat que els partits independentistes no haurien de votar al Congrés per “aguantar” governs que estan en contra de l’independentisme, en referència a l’executiu de Pedro Sánchez.

Borràs creu que el Tribunal de Cuentas actua de manera “arbitrària i desproporcionada” buscant la mort civil que, segons ha dit, és la mort econòmica. Ha qualificat “d’aberració” l’actuació del tribunal amb l’acció exterior de la Generalitat des del 2011 al 2017 i ha recordat que el pla exterior de la Generalitat va començar amb el govern presidit per José Montilla.

Publicitat

Preguntada per l’aval del Govern a través de l’Institut Català de Finances (ICF), Borràs ha considerat que és el que havia de fer el Govern per protegir els servidors públics. La presidenta del Parlament coincideix amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, que els servidors públics tenen por i ha afegit que no és normal ni desitjable perquè “treballar amb por a repressàlies pot generar autocensura”.

Borràs ha fet referència a la taula de diàleg entre governs més com un “producte de màrqueting” que no pas de la política. I ha expressat el seu escepticisme. En aquest sentit, ha alertat que donar estabilitat a l’estat espanyol és donar una imatge a Europa que la situació està encarrilada. I, segons ha afegit, no és real perquè “no hi ha res encarrilat”.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs

Segons la presidenta del Parlament, no hi ha temps per perdre i en els dos anys que s’ha donat de marge a la taula de diàleg el que ha de fer l’independentisme és preparar-se per quan el diàleg fracassi.

Preguntada per si seria partidària de votar en contra els pressupostos de l’Estat de l’any que ve si el govern espanyol no s’obre a l’exercici de l’autodeterminació, ha respost que és partidària que l’independentisme voti a favor de l’independentisme i “no per aguantar governs que estan en contra l’independentisme”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut