Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Borràs acusa el Gobierno de no publicar al BOE la “vergonya” del cessament de Torra

|

- Publicitat -

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha negat aquest dimecres que la tramitació de la petició d’indult als condemnats per l’1-O sigui “cap resposta política” cap a l’independentisme, sinó “el compliment de l’ordenament jurídic”. “És un procediment administratiu que té uns passos reglats”, i per tant “no pot ser una resposta política a res, sinó l’aplicació de l’ordenament jurídic que aquest govern sempre complirà”. Campo ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta de la portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, que ha acusat el govern espanyol de no atrevir-se a publicar al BOE la “vergonya” del cessament de Torra.

La portaveu de JxCAT ha assegurat que la justícia espanyola ha “derrocat un president democràticament elegit”, una “monstruositat legal” que la justícia europea acabarà condemnant.

Publicitat

“Entre la justícia i Espanya vostès sempre escullen Espanya”, però “a més repressió més determinació i més convicció de la necessitat d’un estat propi que ens respecti”, ha dit.

Borràs, que ha recordat que aquest dimecres va anar a veure l’empresonat per les protestes per la sentència de l’1-O a Madrid, Dani Gallardo, ha criticat una justícia que “absol pel cas Bankia però castiga les majories elegides democràticament a Catalunya”.

“Que Espanya sigui una democràcia perfecta és només un eslògan, perquè quan la Justícia espanyola va descobrir que tenia poder la democràcia va deixar de ser el més important”, ha sentenciat.

Campo en la seva resposta ha evitat la qüestió de la publicació del cessament al BOE i ha afirmat que només pot fer valer la “garantia” de “l’estat de dret. “No discutiré amb vostès una sentència, les sentències s’acaten i es respecten”.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia

“No em trobarà fent una valoració d’una sentència perquè els ciutadans no ho entendrien”, ha dit.

En aquest marc ha insistit que el seu govern aposta pel diàleg per resoldre la crisi política. “La justícia ha de fer el seu paper i la política el seu” i cal “no barrejar les qüestions”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut