Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Boris Johnson, acorralat pel seu partit, admet haver acudit a una festa durant el confinament

|

- Publicitat -

El primer ministre britànic, Boris Johnson, s’ha vist envoltat per un escàndol que finalment ha admès: la participació en una festa al jardí del Downing Street el maig de 2020, en ple primer confinament. Mentre la resta del país es trobava sotmès a les dures restriccions per frenar la propagació del virus, el polític acudia a un sarau.

“Em vull disculpar”, ha dit Johnson en un discurs a Westminster. “Sé la ràbia que els ciutadans senten cap a mi i el govern que lidero, quan pensen que al 10 de Downing Street la gent que va fer les normes no les va seguir com cal”, ha afirmat. El líder de l’oposició, el laborista Keir Starmer, ha exigit la dimissió de Johnson, i ha titllat de “ridícules” les “excuses” del primer ministre. Segons ha dit el mateix Johnson, en aquell moment va pensar que la trobada era “un acte de feina” al jardí.

Publicitat

“Vist amb perspectiva, hauria d’haver enviat tothom a dins i trobar una altra manera d’agrair-los la feina”, ha dit el primer ministre britànic. Johnson ha assegurat que va ser a la trobada només durant 25 minuts. “El jardí és una extensió de l’oficina”, ha afirmat, assenyalant que en ple confinament es feia servir d’espai de reunió perquè està ben ventilat.

Johnson ha admès que milions de persones van fer “enormes sacrificis” durant aquella època en què al 10 de Downing Street es va organitzar la trobada. D’acord amb un correu electrònic filtrat a la premsa britànica, el secretari privat principal Martin Reynolds va convidar els empleats de l’oficina del primer ministre a una trobada social “amb distància” al jardí per aprofitar el bon temps i va dir-los que portessin “la seva pròpia beguda”.

El mitjà eldiario.es exposa que la majoria dels britànics considera que Johnson hauria de dimitir per aquest escàndol, un fet que de moment sembla no plantejar-se. Segons l’enquesta realitzada per Savanta ComRes un 66% dels entrevistats opina que el líder “tory” ha de deixar el seu càrrec.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut