Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Bonvehí prioritza l’acord amb JxCat i assegura que el PDeCAT estarà present a les eleccions “d’una forma o altra”

|

- Publicitat -

El PDeCAT estarà present a les eleccions “d’una forma o altra”. Així ho ha assegurat el president del partit, David Bonvehí, durant la roda de premsa d’aquest dimarts al matí. La formació prioritza l’acord amb JxCat, tot i les discrepàncies evidents de les últimes setmanes, sobretot després que Carles Puigdemont s’hagi fet amb la marca de Junts per Catalunya, fins ara en mans del PDeCAT. Sigui com sigui, Bonvehí insisteix que la fórmula jurídica “és el de menys” si es garanteix el projecte polític del partit. El PDeCAT està “preparat” per anar en solitari a les eleccions si finalment no hi ha entesa amb JxCat, tot i que Bonvehí encara prioritza tancar-hi un acord. També ha avisat que la marca de JxCat no es pot utilitzar sense el PDeCAT.

El president del PDeCAT ha evidenciat la seva “decepció” pels moviments de Puigdemont de quedar-se amb la marca de JxCat, i ha afegit que se sent “personalment decebut” també amb el líder de la Crida, Jordi Sànchez, per les negociacions de l’espai. Encara sobre els drets de la marca, Bonvehí ha admès que encara no sap “què ha passat”, i ha apuntat que la ciutadania “no vol parlar de marques” ni de “disputes logístiques”.

Publicitat

La prioritat de Bonvehí continua sent arribar a un acord amb tots els actors de JxCat, sempre i quan es respecti el model de país que defensa el PDeCAT. Les negociacions ha dit que estan al mateix punt que la setmana passada.

Sobre l’expresident del Govern i del propi PDeCAT, Artur Mas -que manté el seu silenci-, Bonvehí ha afirmat que estan en contacte permanent. Mas ja va fer arribar a totes les parts implicades en l’endreça que aposta perquè JxCat i PDeCAT formin una coalició electoral en cas de ruptura. Fonts de l’entorn de Mas han explicat a l’ACN que per ara manté aquesta posició, tot i que encara confia en un acord d’última hora entre Bonvehí i Carles Puigdemont que eviti el trencament.

Et pot interessar  Puigdemont comunicarà si es presenta com a candidat el 12-M en un acte des d'Elna

De fet, sectors del PDeCAT reclamen a Mas que trenqui el seu silenci com a resposta a l’ofensiva de Puigdemont en quedar-se els drets de JxCat. Fonts de la direcció del PDeCAT properes a Bonvehí confien que el 129è president aprofiti la seva influència per reivindicar el partit i oposar-se a la seva dissolució.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut