Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Bonvehí insta el PDeCAT a deixar “l’autodestrucció” de banda a l’hora de prendre decisions

El president del partit defensa que ara és el moment de decidir en clau “interna i externa”

Avatar
Agències 19/06/2019
David Bonvehí, president del PDeCAT / Flickr

El president del PDeCAT, David Bonvehí, defensa que ara és l’hora que el PDeCAT prengui decisions “internes i externes”. En un article a ‘La Vanguardia’ sota el títol ‘Mirem al futur’, el president del partit situa els ingredients que, segons ell, han de regir aquestes decisions: “Prou autodestrucció, escoltar molt, determinació i cap renúncia, consciència de la diversitat de la societat catalana i lligam entre política i els actors del país”. Bonvehí situa que la independència de Catalunya continua sent “l’objectiu principal” del partit que presideix i defensa JxCat com una manera de “compartir un projecte per a un model excepcional”. Tot i així, admet que en les eleccions del 26-M hi va haver decisions “no prou estudiades ni discutides dins el partit”.

Bonvehí dibuixa l’actual escenari polític i conclou que l’estat espanyol ha tingut tres opcions: endurir encara més la repressió judicial i política amb més 155; avançar en un acord entre el PSOE, l’esquerra espanyola i els sobiranistes catalans i bascos per buscar solucions democràtiques al conflicte català; o bé, aprendre a viure amb l’independentisme català sense que l’Estat plantegi res més. Segons Bonvehí, sembla que l’Estat ha optat per aquesta tercera opció i ha alertat que això “cronifica el problema català”.

Davant d’aquest escenari, Bonvehí diu que el PDeCAT haurà de prendre les seves decisions i analitzar les actuacions a emprendre “sabent l’opció d’un Estat que no escolta”, comptant amb la seva vocació de governar les institucions, i amb una “permanent connexió” a la internacionalització de la qüestió catalana.

“Mirar al futur és la feina que ara té la gent de Partit Demòcrata. I d’ells i només d’ells en dependrà el futur del nostre partit”, ha conclòs.