Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

Bombers per la República signa un comunicat en contra de la militarització de les emergències

Diversos sindicats de bombers d’Euskal Herria, Galícia i els Països Catalans s’uneixen en favor dels serveis públics amb el missatge “No som soldats”

Àlex Huguet 17/04/2020
Pla obert d'efectius de l'exèrcit espanyol preparant-se abans d'entrar a la Residència Vila-seca per desinfectar-la. Imatge del 7 d'abril del 2020. (Horitzontal)

Bombers per la República forma part d’una iniciativa que han creat diferents cossos de bombers dels Països Catalans, Euskal Herria i Galícia, per lluitar en favor dels serveis públics i, sobretot, per rebutjar la militarització d’una emergència sanitària com és el cas del coronavirus. L’associació ha compartit un comunicat a les xarxes, on es deixa clar, un cop més, la seva “repulsa davant la intromissió d’unitats de l’exèrcit espanyol en tasques de Protecció Civil i emergències”. Segons el missatge, els militars “obeeixen a un impuls polític més que a les necessitats reals de la ciutadania”. També asseguren que els Bombers “s’han ofert a treballar de forma voluntària fora de les nostres jornades laborals”.

Finalment, denuncien que les polítiques d’austeritat que s’han ordenat des de Madrid “han deixat els nostres serveis públics sota mínims”. És per això que el missatge dirigit a la ciutadania va encapçalat amb el missatge “Els bombers serem sempre vostres, NO SOM SOLDATS”.