Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Bolaños retreu a Junts que “no doni una oportunitat al diàleg”: “És estrany criticar la taula abans que es reuneixi”

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha retret aquest dijous “una part del govern català”, en referència a Junts “no doni una oportunitat al diàleg”. En resposta a la intervenció del diputat de Junts Josep Pagès, Bolaños, ha afirmat que la taula “que es reunirà els pròxims dies” ha de tenir “un clima com a mínim de seure a dialogar, veure el que ens diferencia i si hi ha alguna possibilitat que tinguem acostaments”. “Però criticar una taula que no s’ha reunit i directament posar-la en qüestió quan encara no hi ha hagut cap avenç realment és estrany”.

“Nosaltres creiem que la solució passa pel diàleg, el retrobament i la concòrdia, i no hi ha solució en altres maneres d’actuar, com demostra la història recent”. Per això, ha insistit que el seu govern aposta pel diàleg “dins de la Constitució i les lleis”. En aquest sentit ha afirmat que no té “cap dubte” que “ha millorat el clima polític i social a Catalunya” fet “molt positiu per als catalans i per als espanyols”.

Publicitat

Defensa de la monarquia
Bolaños també ha respost una intervenció de la diputada d’ERC Carolina Telechea sobre el rei. Ha demanat “respecte per la presumpció d’innocència” de Joan Carles de Borbó. El ministre de la Presidència també ha afirmat que el govern espanyol “té un compromís clar amb la monarquia constitucional i la Constitució”. “Som un partit seriós, vam arribar a un pacte constitucional i el complim” perquè creiem “que la monarquia parlamentària ha garantit la democràcia durant tots aquests anys”. En aquest sentit ha volgut separar la investigació sobre el rei emèrit de la figura de Felip VI, i ha valorat els esforços de “transparència” que la Casa Reial ha dut a terme –ha dit- en els últims anys.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut