Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Bolaños “no sap” que vol dir “l’agenda antirepressiva” que apunta Vilagrà

El ministre de la Presidència diu que el diàleg té com a objectiu que “mai més es torni a produir la tensió del 2017”

Agències 23/06/2022

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, “no sap” a què es refereix la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, quan apunta que els dos governs han de treballar en una “agenda antirepressiva”. “La posició del govern de Catalunya és millor que l’expliqui la mateixa consellera o el president”, ha dit Bolaños, perquè “el que hem parlat és de seguir avançant en el diàleg” i del fet que “tenim al davant el repte majúscul d’intentar unir els afectes, el diàleg i famílies que no podien parlar de política a la taula a Catalunya”. Es tracta, segons el ministre de Presidència, que “mai més es torni a produir la tensió del 2017”.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions a La Sexta després que la consellera de Presidència hagi assegurat aquest dijous a RAC1 que el mes de juliol “serà molt clau” per avançar en “l’agenda antirepressiva” i en la “desjudicialització” de la política. Segons Vilagrà, la trobada d’aquest dimecres a la Moncloa va servir per “obrir l’opció d’una agenda antirepressiva pels propers mesos”.

El ministre ha afirmat que la reunió d’aquest dimecres va servir per “reprendre les relacions” i els dos governs estan “millor que fa una setmana”. “A més de tenir una conversació franca hem quedat que hem de seguir apostant pel diàleg. Treballarem les pròximes setmanes en trobar acords concrets sobre el marc del diàleg i la metodologia de treball”, ha dit.

Ha admès de nou les discrepàncies entre els dos governs pel cas d’espionatge amb Pegasus. “És evident que no tenim la mateixa visió, i ells consideren insuficient el que hem fet”, ha dit el ministre, que ha preferit destacar els “acords” en altres àmbits.

Bolaños no ha confirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es puguin veure abans del mes d’agost, perquè “hem de mirar les agendes”, però ha apuntat que buscarà “una data per poder fer aquesta reunió tan aviat com sigui possible”