Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Bolaños nega que es parli de referèndum amb ERC: “Estem en campanya, escoltarem moltes coses, algunes que no són certes”

Titlla la reivindicació de l'independentisme de "fórmula del passat conflictiva"

|

- Publicitat -

El ministre de Justícia, Félix Bolaños, s’ha sumat aquest dimarts a les veus que, des del govern espanyol, neguen que s’estigui parlant d’un referèndum d’independència a la taula de diàleg amb ERC. “Estem en campanya electoral a Catalunya i escoltarem moltes coses, algunes que no són certes”, ha remarcat en roda de premsa després de la reunió setmanal de l’executiu. “El que m’estranya és que alguns encara apostin per aquestes fórmules del passat, antigues, d’enfrontament, de conflicte, de fracàs col·lectiu”, ha afirmat. A parer seu, Catalunya ha de centrar-se en vies que caminin per la convivència, el diàleg entre diferents i amb “acords transversals” que uneixin el conjunt de la societat.

Bolaños ha respost així a les declaracions fetes per la secretària general d’ERC, Marta Rovira, assegurant en una entrevista publicada diumenge que els republicans ja estan parlant amb el PSOE d’un referèndum. Malgrat que s’hagi suspès la taula de diàleg entre governs, Rovira afirmava que ells negocien “cada setmana amb el PSOE amb la participació de mediadors internacionals” i no ho deixaran de fer durant les eleccions.

Publicitat

Segons Rovira, l’amnistia posarà fi a la “primera etapa” de la resolució del “conflicte” català i n’obrirà una de segona, en què s’ha de negociar el referèndum. “El millor de tots és el que està pactat amb el govern espanyol”, afirmava la secretaria general d’ERC, que deia que ja s’estava parlant amb els socialistes sobre aquesta opció.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut