Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Bolaños creu que Feijóo només ha reconegut “la punta de l’iceberg del que va oferir a Junts” i ha de demanar “perdó”

El ministre de Justícia creu que les "mentides" del PP sobre els indults atiaran un canvi de govern a Galícia

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, s’ha mostrat “totalment convençut” aquest dimecres que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, només ha reconegut “la punta de l’iceberg del que va oferir a Junts” durant les negociacions per a la seva investidura. Segons Bolaños, les confessions del líder del PP demostren que durant mesos ha “mentit” i ha creat “crispació” i un “ambient irrespirable” només per interessos partidistes. Un “engany” als seus votants que considera que perjudicarà als populars a les eleccions gallegues d’aquest diumenge, on el bloc progressista “va a l’alça” i pot formar govern.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Rac1 on ha afirmat que no té “cap dubte” que s’assolirà un acord sobre la llei d’amnistia. Ha insistit que el text actual ja “cobreix tothom”, inclòs el president Puigdemont, i permetrà obrir “una nova etapa” per “construir” un futur de convivència entre Catalunya i Espanya.

Publicitat

En tot cas ha advertit que perquè la llei pugui posar punt i final a tots els procediments penals cal que sigui “impecable”. Aquesta, ha recordat, serà una llei “molt atacada per la dreta”, i per aquest motiu “l’única manera de complir amb el propòsit” és que no pugui ser desballestada als tribunals.

“No hi va haver terrorisme”

Tal com ha repetit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Bolaños ha insistit que en el procés independentista “no hi va haver terrorisme”. “A Espanya coneixem molt bé el que ha estat el terrorisme, i el procés independentista pot ser moltes coses, però no hi va haver terrorisme”.

“El PP ha inoculat odi i ha de demanar perdó”

Pel que fa a les confessions de Feijóo, que en un dinar amb periodistes va admetre que estaria disposat a un indult condicionat a Puigdemont, que va estudiar 24 hores l’amnistia i que té dubtes sobre el fet que el Tsunami sigui terrorisme, Bolaños ha apuntat que s’ha demostrat que el líder del PP ha “mentit” fins ara.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"

“El PP només tenia un tema d’oposició al govern, i aquest únic tema era mentida, era fals”, ha sentenciat, i mentrestant “ha dit barbaritats, ha enganyat, ha crispat i ha inoculat odi”. Per tant, segons Bolaños, el PP “ha de demanar perdó”, perquè “la primera responsabilitat d’un polític és garantir la convivència”.

“La punta de l’iceberg”

Bolaños no ha volgut especular sobre els motius pels quals Feijóo va fer aquestes confessions, però s’ha mostrat “totalment convençut” que només ha reconegut “la punta de l’iceberg del que van oferir a Junts”. “Si haguessin aconseguit un acord, clar que hi hauria amnistia, però tenia un problema: la motxilla de Vox”, ha dit.

Els policies entren a l’amnistia

Bolaños ha recordat que hi ha aproximadament 400 persones amb causes judicials pel procés. Són, ha dit, “funcionaris, bombers, directors d’escola” i altres, “i per obrir una nova etapa cal acabar amb aquests procediments”. També “per descomptat”, els dels policies enjudiciats per les càrregues.

Canvi a Galícia

Segons el ministre de Justícia i de la Presidència, els “enganys” del PP respecte a Catalunya influiran a les eleccions gallegues. “Ara els números ens diuen que el PP va a la baixa, i després de conèixer el normal és que hi hagi electors que considerin que els han enganyat, i el bloc progressista va a l’alça”. “Tinc l’esperança que els progressistes tinguem majoria per formar govern”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut