Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Bildu comença a espanyolitzar-se: reclama un debat “serè” abans de convocar un  referèndum

La formació independentista basca alliçona en clau espanyola l'independentisme català

|

- Publicitat -

La formació independentista basca EH Bildu ha sorprès en alliçonar l’independentisme català en clau espanyola. La nit del passat dimecres, 13 de desembre, la portaveu de Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, va avisar Aragonès que ha de tenir lloc un debat “serè” abans de convocar el referèndum d’autodeterminació que el president català reclama a Sánchez en el seu article al ‘Financial Times’.

A l’article publicat a la prestigiosa revista, Aragonès instava Sánchez a ser “valent” i a demostrar que “més enllà de paraules conciliadores, que realment vol resoldre el conflicte de sobirania amb Catalunya”, a la vegada que afirmava que Catalunya està preparada per a guanyar un referèndum d’autodeterminació. Amb tot, Aragonès assegurava que ERC estaria al costat del PSOE per a vigilar, de ben a prop, que compleix tots els compromisos pactats, entre els quals hi ha l’autodeterminació,

Publicitat

La portaveu abertzale, si bé ha mostrat respecte pels plantejaments d’Aragonès, ha volgut allunyar la qüestió del referèndum de l’agenda. En ser preguntada per aquest, Aizpurua ha respost que el referèndum és “prou seriós” com perquè hi hagi “un debat serè, tranquil i a poc a poc”, tot insistint que “les presses són males conselleres en aquesta qüestió”.

Et pot interessar  La Moncloa tanca la porta a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut