Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Bildu aposta per les negociacions amb Espanya i tampoc presenta esmena a la totalitat dels pressupostos

|

- Publicitat -

Euskal Herria Bildu tampoc presenta una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat espanyol de 2023, sumant-se així al mateix moviment d’ERC i el PNB. La formació abertzale ha comunicat la decisió 30 minuts abans que finalitzés el termini per presentar les esmenes al Congrés, coincidint amb ERC, que ho ha comunicat en el mateix instant. Bildu ha justificat el seu pas assegurant que la seva formació aposta per “continuar les negociacions” amb el Govern espanyol de cara els PGE de l’any vinent.

Bildu ha explicat que en les últimes setmanes ha desenvolupat i intensificat les “primeres negociacions amb el Govern espanyol” respecte dels PGE, les quals estan dirigides no només a intentar superar el tràmit parlamentari, sinó també a “establir unes bases suficients per poder continuar amb la negociació fins al seu estadi final“, expliquen al seu comunicat. Els abertzales afirmen que, en aquests moments, “les converses i negociacions avancen”, motiu pel qual consideren “necessari” mantenir aquesta dinàmica “oberta”. “Bildu està plantejant mesures que responguin a les necessitats socials i econòmiques que la ciutadania basca comparteix i trasllada. Mesures socials que facin avançar i millorar les condicions de vida de la majoria social i treballadora”, apunten en el text.

Publicitat

L’agrupació independentista i d’esquerres basca sosté que, “en coherència amb la dinàmica mantinguda”, no presentaran una esmena a la totalitat del projecte dels PGE. Tanmateix, assegura que és el Govern espanyol “el que ha de guanyar-se els vots d’EH Bildu” per tal d’aprovar els comptes, ja que Bildu “no té cap compromís ni responsabilitat amb aquest Govern, sinó amb la ciutadania basca i les classes treballadores de l’Estat”.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista

D’aquesta manera, Bildu se suma al PNB, que tampoc ha presentat esmena a canvi de millorar el concert econòmic basc, i a ERC, que també aposta per donar marge i continuar les negociacions amb el Govern espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut