Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Bernat Solé insta a donar temps a ERC i Junts per poder forjar un Govern “fort” i amb “la màxima fidelitat” interna

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior en funcions, Bernat Solé, ha instat aquest dimecres a donar temps a ERC i Junts per tancar un acord de govern que permeti tenir un executiu català “fort i amb màxima fidelitat entre tots els socis que el conformaran”. “Aquest govern, liderat per Pere Aragonès, ha de néixer fort, i cal donar-se el temps suficient per construir aquest acord de govern, que estic segur que serà una realitat durant les properes setmanes”, ha sostingut en declaracions als mitjans a Balaguer. Segons Solé, cal ser optimistes perquè es treballa “intensament” en aquesta direcció perquè els catalans disposin d’un govern que combati les conseqüències de la pandèmia, entre d’altres qüestions.

Sobre les crítiques de l’expresident de la Generalitat Quim Torra a Aragonès, que recull en el dietari que ha publicat recentment, el conseller ha demanat “mirar cap endavant” i posar sobre la taula els acords que uneixen l’independentisme. Pel que fa a la crisi arran de la sortida com a vicepresident de Pablo Iglesias del Govern espanyol, sumat a la convocatòria d’eleccions a la Comunitat de Madrid, Solé creu que tot això genera “inestabilitat”.

Publicitat

En la seva opinió, la Generalitat té clara l’estratègia i els pilars que han de permetre la reconstrucció de les conseqüències de la pandèmia, entre els quals l’arribada dels fons europeus. “Acció Exterior, com a part important en el disseny i gestió d’aquests fons europeus, ens posem a disposició de Balaguer per assessorar-los i acompanyar-los en els projectes estratègics que duen a terme i es duran a terme amb aquests fons europeus”, ha subratllat.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut