Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Benet Salellas, parla clar i català sobre la sentència del TJUE: “Llarena perd”

|

- Publicitat -

L’advocat Benet Salellas, membre de la defensa dels encausats pel procés, ha qualificat de “pas gegant” que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) hagi acceptat denegar euroordres que afectin un “grup identificable” de persones si hi ha motius que fan evidents la vulneració de drets.

En un fil a Twitter, Salellas ha subratllat que la decisió del TJUE suposa un canvi de jurisprudència, ja que fins ara només es podia al·legar vulneració de drets fonamentals en casos “sistèmics i generalitzats”. “Ara, el tribunal afegeix que es poden al·legar aquestes vulneracions quan afectin un grup de persones objectivament identificable, que és el que vam proposar a la vista pensant en el cas català”, ha afegit.

Publicitat

Com a resultat, l’advocat avisa que el jutge Llarena “perd” perquè “no aconsegueix que el TJUE digui que un tribunal de la UE no pot denegar una euroordre per competència del tribunal”. “Ara la pilota queda a la teulada de la justícia belga, perquè haurà de motivar d’acord amb aquesta jurisprudència”, ha conclòs.

Et pot interessar  Benet Salellas apunta a un vincle entre Pegasus i la causa del Tsunami: "És possible establir una relació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut