Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Bayona, ex lletrat major del Parlament: “Els líders independentistes van actuar amb inconsciència”

L’ex lletrat major del Parlament Antoni Bayona creu que els líders independentistes van actuar amb “inconsciència”. Així ho diu en el seu llibre ‘No tot val’ i explica en una […]

Avatar
Agències 27/02/2019

L’ex lletrat major del Parlament Antoni Bayona creu que els líders independentistes van actuar amb “inconsciència”. Així ho diu en el seu llibre ‘No tot val’ i explica en una entrevista a ‘La Vanguardia’. “Se’m fa difícil entendre per què van fer el que van fer”, afegeix Bayona, que defensa que Catalunya no es pot adherir al dret a l’autodeterminació reconegut per les Nacions Unides perquè es limita a “situacions colonials o poble oprimits”. Segons Bayona, és difícil dir que no es van incomplir resolucions del Tribunal Constitucional (TC) perquè els lletrats van fer advertències “que estan acreditades”. L’ex lletrat major considera que no hi ha delicte de rebel·lió i conclou que “potser el que va passar no està contemplat al codi penal”.

D’altra banda, Bayona en referència al paper de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, creu que “decisions que es podien haver pres des del Govern es van traslladar al Parlament”. Un fet que va fer que es “visualitzés” les decisions sobre alteracions de l’odre del dia per aprovar les lleis de transitorietat i del referèndum en la figura de Forcadell.

Relacionats