Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Batlle veu Puigdemont com un “destorb” i un “llast” per a la política catalana

Aquesta és l’estratègia de Batlle per crear una nova confluència catalanista a les pròximes eleccions

Agències 25/06/2020
Pla mitjà del tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en roda de premsa el 30/01/2020

El dirigent d’Units per Avançar i tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha qualificat el president a l’exili, Carles Puigdemont, de “destorb” i “llast” per a la política catalana i un “problema” per a la solució de futur. En una entrevista a ‘Antena 3’, Batlle ha confiat que la ciutadania no opti per continuar en el “bucle” repetint situacions passades. D’altra banda, ha confirmat que si acaba encapçalant una confluència del catalanisme a les pròximes eleccions al Parlament, deixarà les seves responsabilitats a l’Ajuntament de Barcelona. “Tenim setmanes per davant per prendre una decisió. No em precipitaré ni faré un acte d’irresponsabilitat”, ha afegit.

Batlle ha definit la seva proposta com una “alternativa oberta, sense exclusió i posant les mínimes línies vermelles”. Segons ha apuntat, es troba a faltar una formació catalana que tingui un “paper de col·laboració sincera i lleialtat amb el conjunt d’institucions espanyoles” i ha afegit que això no significa fer “mercadeig”.

Pel que fa al judici contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha considerat que l’acusació té “molts punts dèbils” i que es donen les circumstàncies per permetre la seva absolució. Batlle va dirigir els Mossos fins a l’estiu del 2017, quan va dimitir del càrrec pel seu desacord amb l’1-O.