Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Batlle davant l’explosió al carrer València: “Amb les dades que teníem res podia fer preveure un incident així”

|

- Publicitat -

El tinent d’Alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat aquest dimarts a la tarda que, amb les dades que tenia la Guàrdia Urbana sobre el bar del carrer València on aquesta matinada hi ha hagut una deflagració que ha afectat vuit edificis, “res podia fer preveure un incident d’aquesta gravetat”. Batlle ha explicat que la Guàrdia Urbana feia seguiment del local des de l’1 d’abril, quan veïns es van queixar per molèsties. El cos de seguretat local va activar el servei d’inspecció que va culminar amb la decisió, el 8 d’abril, de precintar-lo per motius de salubritat. Tot i això, aquell dia es van trobar el bar tancat i no el van poder precintar. L’explosió d’aquesta matinada ha afectat una cinquantena de persones.

Batlle ha explicat que de la cinquantena, d’una trentena de nuclis familiars, tothom ha pogut tornar a casa excepte una quinzena de persones. Són els veïns del número 73 del carrer València, als baixos dels qual hi havia el bar on s’ha produït l’explosió, que ha sofert danys estructurals. També hi ha veïns de dos pisos del número 90 de l’Avinguda de Roma, però Batlle ha explicat que podran tornar a casa seva si no estan afectats en l’estructura.

Publicitat

D’aquesta quinzena de persones, quatre han necessitat el suport habitacional del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

A banda hi ha hagut quatre ferits, tots “fora de perill”. La persona més afectada ha estat, precisament, la responsable del negoci, que està ingressada a l’hospital Vall d’Hebron sota custòdia dels Mossos d’Esquadra.

Batlle ha relatat que l’explosió ha estat molt violenta, i ha explicat que, per exemple, els veïns del número 73 del carrer València s’han hagut d’evacuar “per la façana”, perquè la porteria “estava destrossada”. Al pis que hi ha just a sobre del bar s’ha enfonsat el sostre, però “afortunadament no hi havia ningú”.

Sobre les causes de l’explosió, el tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona ha indicat que s’està a l’espera del que resolguin els informes dels Bombers de la ciutat i dels equips de policia científica dels Mossos d’Esquadra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut