Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Batet s’espolsa les crítiques per l’espoli fiscal de Catalunya: l’atribueix als governs del PP i al “victimisme” dels independentistes

Diu que als independentistes "ja els anava bé" l'infrafinançament dels governs del PP perquè "el seu principi polític màxim és el victimisme"

|

- Publicitat -

La cap de llista del PSC el 23-J, Meritxell Batet, ha culpat els anteriors governs del PP i dels independentistes del dèficit d’inversió en infraestructures a Catalunya. En una conferència al Nueva Economía Fórum, Batet ha dit que els populars només pensaven en Catalunya “en termes electorals per guanyar vots” a la resta de l’Estat i que als independentistes “ja els anava bé” perquè “el seu principi polític màxim és el victimisme”. La candidata ha afirmat que l’executiu de Pedro Sánchez “ha invertit 5 cops més” que l’executiu de Mariano Rajoy, tot i que ha admès que no es reverteixen “7 anys de silencis” en una legislatura. D’altra banda, ha alertat del “perill” de l’extrema dreta: “No volem veure imatges com les de l’assalt al Capitoli”.

Batet ha lamentat que és “greu” per la democràcia que el PP tingui un candidat que “menteix a la televisió davant de milions de persones”. “És greu que buidessin les caixes de les pensions, és greu que estiguessin a punt de fer entrar en fallida el sistema de pensions, però més greu és per la democràcia que el PP tingui un candidat que menteix a la televisió davant de milions de persones dient que van votar la proposta de Sánchez sobre les pensions”, ha remarcat.

Publicitat

La candidata ha continuat carregant contra el PP, el màxim adversari al qual dirigeix els atacs durant la campanya, i els ha acusat d’utilitzar Catalunya com “un instrument electoral”. També ha acusat el PP de fer “de la mentida el seu projecte polític” i d’utilitzar-la “sense cap mena d’escrúpols”: “No tens un projecte polític per oferir, ni uns arguments o idees, i el que fas és utilitzar el fang per a crear un soroll que t’afavoreix”.

Et pot interessar  TriasxBCN demanarà la reprovació del govern Collboni pel seu “aïllament” i “incapacitat” de trobar acords

Així mateix, ha advertit del perill que suposa l’extrema dreta, que és “un fenomen internacional”. Per això ha demanat pensar “com fer front” a aquest “corrent reaccionari”. Batet ha remarcat que va costar molt construir una democràcia i que “aquells que volen desestabilitzar les institucions són opcions perilloses”. “Tenim exemples de com es va assaltar el Capitoli i el que no volem es el mateix al nostre país”, ha subratllat.

Batet també ha lloat els acords als quals ha arribat el govern de Sánchez durant la legislatura “per a portar endavant lleis compromeses en el seu programa de govern”: “És un senyal de fortalesa i de capacitat de sumar, en cap cas és un senyal de feblesa”. La candidata del PSC també “ha desitjat” que Sumar quedi tercer el 23-J, mentre que l’objectiu dels socialistes és arribar a la primera posició.

Finalment, ha assegurat que Sánchez està invertint més diners a Catalunya dels que s’havien invertit amb el govern de Mariano Rajoy, però ha assenyalat que no es poden “revertir set anys de silencis” en una sola legislatura. Amb tot, s’ha mostrat convençuda que “al final de la següent legislatura es veuran resultats palpables en Rodalies, la construcció B-40 i el corredor mediterrani”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut