Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Bassa: “L’indult posarà la pilota a la teulada del Gobierno i li tocarà posicionar-se”

|

- Publicitat -

La consellera legítima Dolors Bassa ha afirmat que l’indult de la UGT en favor seu representarà “una pilota sobre la teulada del govern espanyol” ja que en aquest tema li tocarà posicionar-se. En una entrevista a l’Ara, Bassa insisteix que el que es demana és l’amnistia per a tots els “represaliats” però s’ha mostrat contentíssima de l’indult presentat perquè, segons ha dit, a la presó no hi està bé. Després que la justícia hagi suspès el tercer grau per a tots els polítics presos menys per a ella i Carme Forcadell, Bassa insisteix que la taula de diàleg és “l’única solució possible” encara que no vegi “cap” voluntat de l’Estat per dialogar.

En l’entrevista, Bassa assegura que no ha de ser el Govern qui s’aixequi de la taula i que “ha de ser el govern espanyol qui faci el primer gest”. L’exconsellera defensa que només es pot solucionar un conflicte polític dialogant. “No és que exigim una taula de diàleg, és que és l’única solució possible”, ha afegit.

Publicitat

De fet, Bassa considera que l’independentisme no té una proposta ferma més enllà del diàleg i diu que quan hi hagi una altra alternativa, ja es posicionarà.

Bassa ha rebut amb una “sensació agredolça” la decisió de la justícia de mantenir-li el tercer grau mentre resol el recurs de la fiscalia. L’exconsellera no veu cap possibilitat de mantenir aquest règim penitenciari a mitjà termini perquè, segons diu, “l’únic marge que hi hauria és que la Fiscalia no presentés recurs”. I, segons Bassa, això és un tema polític que depèn del govern espanyol.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut