Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Bárcenas segueix esquitxant Mariano Rajoy i la cúpula del PP: “Ens hem finançat irregularment”

|

- Publicitat -

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha acusat l’antiga cúpula del PP de “covardia” per no “donar la cara” i reconéixer que, segons sosté, el partit es va finançar irregularment, tot i que ha negat qualsevol “animadversió” cap al partit i ha apuntat a persones concretes com l’ex-secretària general María Dolores de Cospedal.

Publicitat

En judici per la caixa B del PP, Bárcenas ha assegurat que no sent “animadversió” cap al partit perquè va voler matisar les informacions que va publicar la premsa sobre les suposades negociacions entre el conseller madrileny Enrique López i l’advocat Jesús Santos sobre la causa, per insistir que “no va ser mai una negociació”.

“L’única cosa molesta”, ha exposat davant el tribunal de l’Audiència Nacional, “és la covardia d’un seguit de persones que no estan disposades a reconéixer, com d’altres sí que fem, a dir que ens hem equivocat, que hem comès errors, que ens hem finançat irregularment i que sabíem què estàvem fent”.

“Em sembla una covardia no fer això de donar la cara”, ha recalcat, abans de dir fins i tot que és “moralment reprotxable”. I això, ha argumentat, perquè aquestes persones ja no estan en la política activa, per la qual cosa no se’ls exigirien responsabilitats polítiques, ni tampoc tindrien “retret penal”.

No obstant això, ha apuntat a “una animadversió en sentit contrari” perquè amb Cospedal no es tenen “una especial simpatia”, i en aquest sentit ha recordat una conversa entre l’ex-secretària general i el comissari jubilat José Manuel Villarejo en la qual parlen que “cal perseguir Luis Bárcenas” i, “per cert” –ha postil·lat–, Javier Arenas.

Operació Kitchen

Et pot interessar  Aznar i Rajoy participaran en l'acte del PP del dia 24 de setembre contra l'amnistia

Una altra cosa, ha dit Bárcenas, són “les responsabilitats que pugui tenir l’antiga cúpula del PP i l’antiga cúpula del Ministeri d’Interior en el segrest de la meva família”, en clara al·lusió a l’anomenada operació Kitchen.

L’extresorer ha denunciat que “el PP antic, no pas l’actual de Casado, l’antic, les persones i dirigents del PP durant el mandat de Mariano Rajoy, van organitzar una operació parapolicial” per a robar-li documents i àudios que acreditarien l’existència de la caixa B.

En concret, s’ha tornat a referir a l’existència d’una gravació que li haurien robat i que “amb la pròpia veu del senyor Rajoy” provaria “que coneixia l’existència d’una comptabilitat paral·lela extracontable en el PP”, un àudio al qual ja va al·ludir en el seu escrit a la Fiscalia Anticorrupció.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió