Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Bárcenas esquitxa el PP a tort i a dret: Assegura que els ministres de Foment i Medi Ambient tractaven amb donants de la caixa B

|

- Publicitat -

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha declarat aquest divendres davant el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz que tots els ministres de Foment i Medi Ambient dels governs populars, entre els quals Francisco Álvarez Cascos, tractaven amb donants de la caixa B per parlar sobre adjudicacions públiques.

Bárcenas, que ha anat pel seu compte a l’Audiència Nacional perquè aquests dies gaudeix d’un permís, ha comparegut davant el jutge que investiga si les injeccions de diners que es feien a la caixa B tenien l’objectiu d’aconseguir adjudicacions concretes.

Publicitat

Segons fonts jurídiques que ha consultat Europa Press, l’exresponsable de les finances populars ha ratificat el que ja va exposar en l’última confessió, plasmada en un escrit enviat a la Fiscalia Anticorrupció el passat mes de febrer, en què va dir que algunes donacions eren finalistes.

Interrogat al detall per les parts –totes menys el PP, a l’advocat del qual no ha volgut contestar–, Bárcenas no ha sabut precisar qui hauria pagat per a quina adjudicació. L’extresorer ha explicat que aquestes dades estaven en la documentació que li hauria robat l’operació Kitchen.

No obstant això, ha assegurat que tots els ministres de Foment i Medi Ambient dels governs del Partit Popular tractaven amb empresaris donants per parlar sobre aquestes licitacions.

L’extresorer ha manifestat en aquest sentit que els pagaments a la comptabilitat oficiosa tindrien en realitat l’objectiu principal de poder-se reunir amb els responsables de les administracions licitadores.

En concret, d’acord amb Bárcenas, Lapuerta va acudir al director general de Carreteres de l’Estat i l’aleshores ministre, Francisco Álvarez Cascos, i el va esbroncar per indicar-li que s’havia d’adreçar sempre a ell per a aquests assumptes.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona insta a modificar el Codi Penal per evitar qualificar de terrorisme protestes com Tsunami

Ha relatat així mateix que dins el PP hauria sorgit una disputa intestina entre el partit de Madrid i el nacional per les obres d’una carretera situada a la zona nord de la comunitat autònoma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut