Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Barcelona destina 2 milions a ajuts per a l’estalvi energètic a establiments comercials a peu de carrer

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona destina 2 milions d’euros a ajuts per a l’estalvi energètic a establiments comercials a peu de carrer. El termini per a la presentació de sol·licituds ha començat aquest dilluns i restarà obert fins al 31 d’octubre de l’any vinent, o fins i a exhaurir la dotació pressupostària. La iniciativa busca alleugerir la pujada de les factures de la llum o del gas. Cada local podrà rebre un màxim de 3.000 euros. L’administració municipal calcula que entre 600 i 700 comerços es podran beneficiar d’aquesta línia de subvencions, activada per primer cop sota el nom ‘Locals amb Energia’. Els ajuts abasten actuacions de millora als locals com ara portes i finestres automàtiques per no perdre l’aire climatitzat.

Altres actuacions incloses són la modificació de les portes d’accés del carrer amb instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic, l’optimització amb tecnologia d’enllumenat LED o sistemes de regulació i control de temperatura i consum.

Publicitat

La nova Oficina de Transició Energètica de Pimec, que s’ha creat amb la col·laboració de l’Ajuntament, comptarà amb assessoraments sobre les mesures més eficients a aplicar en cada cas, a més de trobar solucions d’autoconsum fotovoltaic, aïllaments i tancaments, calefacció o climatització.

A banda d’aquesta iniciativa, el consistori en té d’altres en marxa com l’anomenada ‘Mes Barcelona’, amb inversió de plaques fotovoltaiques. També promou actuacions per potenciar les instal·lacions d’autoconsum, impulsades conjuntament amb agents com ara l’Agència d’Energia de Barcelona i amb el Consorci de la Zona Franca.

Et pot interessar  Llibres i roses omplen de nou la Rambla de Barcelona per Sant Jordi: "És una tradició i s'hauria de fer sempre"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut