Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Baños humilia la justícia espanyola: “L’únic obligatori en el Regne és el castellà”

|

- Publicitat -

L’exdiputat de la CUP, Antonio Baños, torna a fer una de les seves a Twitter. En una piulada breu, però contundent ha ironitzat sobre la imperant hipocresia a Espanya, que en certs aspectes exigeix el compliment de la llei al peu de la lletra, però en altres sembla que es facin els ulls grossos.

Baños ha estat crític amb el preu abusiu de la llum i dels immorals beneficis que està obtenint Endesa. També ha comentat les “malifetes” de l’emèrit qui actualment està als Emirats Units Àrabs de “turisme”, mentre s’acaba de decidir si la Fiscalia arxivarà les causes contra Juan Carlos I i els seus presumptes negocis opacs.

Publicitat

Altrament, l’exdiputat anticapitalista ha mencionat al ministre d’Interior. Grande-Marlaska darrerament ha destacat el retorn “al límit de la llei” dels menors estrangers no acompanyat a Ceuta i altres irregularitats en el ministeri.

També ha comentat els malabars de reestructuració de les inversions que Florentino Pérez ha fet per obtenir “beneficis fiscals”, i el projecte Castor. Així com la vinculació de Carlos Lesmes, president del Consejo General del Poder Judicial, amb el PP quan s’està demanant la renovació de l’òrgan judicial.

D’aquesta manera, Baños ha donat a entendre que a aquest ritme “l’únic obligatori al Regne és el castellà (article 3.1 de la Constitució)”. En poques paraules, que per a molts la legalitat només és una arma llancívola contra els adversaris polítics i no una legislació que marca aquells aspectes d’obligat compliment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut