Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Baños avala la taula de diàleg si és “per reorganitzar forces per tornar a la via del conflicte”

L’exdiputat de la CUP ha mostrat que, fins a cert punt, confia en la taula de diàleg, si té l’objectiu de reorganitzar forces per tornar a la via del conflicte

Redacció
Redacció 07/09/2021

L’exdiputat de la CUP, Antonio Baños, ha explicat, segons el seu parer, quina estratègia hauria d’afrontar l’independentisme per avançar cap a l’autodeterminació en una piulada a la plataforma de l’ocellet blau.

Baños no s’ha mostrat contrari a la taula de diàleg, si “tot aquest temps de diàleg” permet “reorganitzar les forces per tornar a la via del conflicte”. Així, ha mostrat que per a ell és una via vàlida si es tracta d’una pausa en la “via del conflicte” per organitzar-lo. Per tant, creu que és inevitable l’enfrontament amb l’Estat.

L’exdiputat dels anticapitalistes ha conclòs amb una afirmació contundent. “Qualsevol altre interpretació és derrotisme i rendició” ha etzibat.

Així, ha mostrat que, fins a un cert punt, té confiança amb la taula de diàleg d’Aragonès, si té com a objectiu crear una estratègia per buscar la confrontació amb l’Estat. Alhora, però, també ha explicitat que n’és contrari si la taula de diàleg té qualsevol altre objectiu.