Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Badalona, la ciutat tenyida de blau: el PP d’Albiol va imposar-se a 251 de 256 meses

Albiol governarà la ciutat amb majoria absoluta, ja que ha aconseguit 17 de les 27 regidories

|

- Publicitat -

El Partit Popular ha recuperat força en diversos consistoris catalans, però la gran victòria se l’ha emportat a Badalona (Barceonès), on ha esdevingut la força més votada als 34 barris de la ciutat, segons dades del mateix ajuntament. La victòria més folgada ha estat al barri del Pomar, on ha obtingut el 70,13% dels vots, però la proposta d’Albiol també ha aconseguit convèncer als barris del centre de la ciutat. Amb tot, Albiol governarà la ciutat amb majoria absoluta, ja que ha aconseguit 17 de les 27 regidories.

Les passades eleccions, celebrades el 2019, van donar la victòria als partits independentistes en diversos barris de Badalona. Ara, quatre anys després, els barris on l’independentisme va triomfar s’ha tenyit també de blau; es tracta dels barris del Centre, Casagemes, Canyadó, Coll i Pujol, Dalt la Vila, Progrés, Raval i Morera. Per meses, el PP s’imposa a 251 de 256 meses, segons dades de Ministeri d’Interior facilitades a l’ACN.

Publicitat

Les úniques cinc meses on el PP no ha guanyat en tota la ciutat són una de l’escola Artur Martorell, a Casagemes, on hi ha guanyat Guanyem Badalona; una de l’Institut Badalona VII, al barri del Raval, on hi ha guanyat el PSC; dues de l’Institut Eugeni d’Ors, al barri de Sant Roc, on també s’ha imposat el PSC, i una de l’Escola Baldomer Solà, també a Sant Roc, on ha guanyat Valents, un grup sense representació al consistori que en el conjunt de la ciutat no va arribar ni a l’1% dels vots.

La segona força a Badalona és el PSC de Rubén Guijarro, mentre que ERC ha quedat en tercer lloc, obtenint 2 regidors, igual que els comuns. Guanyem ha aconseguit un regidor. La participació a les eleccions municipals ha estat del 58,05%. L’any 2019, ERC va aconseguir 7 regidors, mentre que Junts va sumar-ne 1.

Et pot interessar  Macabra troballa a Badalona: apareix un cap humà a l'entorn de Can Ruti

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut