Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Ayuso s’acosta a la desobediència: “El pla de Sanitat destrossa Madrid sense criteri”

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, considera que el pla que el Ministeri de Sanitat ha elevat a ordre ministerial d’obligat compliment per confinar perimetralment Madrid i nou municipis més de la Comunitat “destrossa Madrid sense criteri”. En declararacions a Esradio, Ayuso ha assegurat que Madrid ja té “un pla molt clar” que “està funcionant per ell mateix” i que passa per “detectar qui està contagiant” i permetre que “el 99% restant” actuïn amb normalitat. Segons Ayuso, el Gobierno té “pressa per imposar-ho tot” però la Comunitat creu que cal trobar “fórmules intermitges” per no “tancar-ho tot”.

Publicitat

Segons Ayuso, la formula que funciona és la que s’implanta als Estats Units: “Test ràpids, quarantena i que la vida segueixi”. “No sé si és perquè això funciona, si té a veure amb Catalunya”, ha dit, però “jo no cauré a deixar intervenir una autonomia amb la justificació del consens”.

Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, els paràmetres del Ministeri “estan fets perfectament perquè només s’apliquin a la Comunitat de Madrid”. L’acord del Consell Interterritorial, ha dit, no pot “imposar res” a Madrid i per tant el seu govern ho està “estudiant” amb els serveis jurídics.

Et pot interessar  El PP amenaça amb utilitzar "tots els instruments al seu abast" per frenar l'ús del català, el basc i el gallec al Congrés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió