Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Ayuso rep un cop de realitat a Catalunya i admet que no ha tingut cap problema per parlar castellà

|

- Publicitat -

La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Ayuso, ha admès que no ha tingut cap problema per parlar castellà en la seva visita a Catalunya. De fet, s’ha sentit “molt ben acollida” i “com a casa”. Així ho ha dit en una roda de premsa des de l’hotel Barceló Sants aquest divendres, després de reunir-se amb entitats contra la immersió lingüística, SCC, i altres empresaris i associacions. Ayuso també ha denunciat que ERC pretén perjudicar la comunitat madrilenya, que ha definit com “un paradís de llibertat”, després de l’acord dels republicans amb el govern espanyol pels pressupostos, i la fiscalitat de Madrid. Ayuso ha carregat contra l’independentisme per haver provocat una “profunda desigualtat” i haver “empobrit” la societat.

Ayuso ha criticat amb contundència l’harmonització fiscal que proposa la Moncloa després de l’acord amb ERC. Des de Barcelona, la presidenta de Madrid ha reiterat que, si els presidents catalans volen harmonitzar, “que abaixin impostos”. Després de la visita de dijous i divendres a la capital catalana, Ayuso ha conclòs que l’harmonització territorial és, realment, un “debat fals”, que només té l’objectiu d’apujar impostos a Madrid, fet que ha tornat a rebutjar.

Publicitat

En aquesta línia, Ayuso ha apuntat que “moltes empreses fugen” de Catalunya i van a altres comunitats com ara Madrid, i veuen que, ara, “els mateixos pretenen imposar polítiques”: “No es poden lliurar d’ells enlloc”, ha lamentat. La presidenta autonòmica ha insistit que la societat civil catalana “ja no aguanta més” i que, per tant, cal que l’independentisme “deixi d’asfixiar la vida dels ciutadans”.

Ayuso ha conclòs que el PSOE tindrà “molt complicat” explicar per què a Madrid s’apujaran els impostos després d’un acord amb els independentistes que “han trencat la convivència a Catalunya”. La dirigent del PP també ha defensat l’escola concertada i ha remarcat que les llengües hi són per unir, i no per dividir.

Et pot interessar  ERC insisteix en el finançament singular i adverteix Sánchez: "Si vol suport als pressupostos de l'Estat, compleixi"

La presidenta madrilenya ha explicat que no s’ha reunit amb entitats o associacions menys afines a la seva ideologia perquè només es vol trobar amb “qui defensi la pluralitat i el respecte”. Tot i això, abans ha assegurat que l’objectiu del viatge a Catalunya era conèixer la realitat del territori, després de remarcar que “Catalunya i Madrid juntes són més fortes”.

Ayuso també ha rebutjat proposar cap reunió amb algun representant de la Generalitat perquè el viatge era “per parlar amb la societat catalana, els seus representants, escoltar-los, treure’n conclusions i comparar polítiques”. “El debat ja no és entre esquerres i dretes, sinó entre Espanya o contra Espanya, i llibertat o totalitarisme”, ha opinat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut