Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ayuso indemnitzarà 15 residències privades pels perjudicis causats amb la seva gestió de la pandèmia

|

- Publicitat -

Els familiars dels gairebé 6.000 persones majors que van morir en les residències madrilenyes per COVID-19 en la primera ona fa un any i mig que lluiten perquè els gestors i els càrrecs públics de la Comunitat de Madrid assumeixin responsabilitats, segons han explicat a Cadena SER.

El govern d’Ayuso abonarà més d’un milió d’euros a una quinzena de centres que, en alguns casos, tenen causes obertes en els tribunals per presumptes delictes d’homicidi imprudent. Això ha estat percebut com un intent de silenciar les famílies de les víctimes i posar fi als fronts judicials. Tot va començar el març de 2020, quan el Ministeri de Sanitat va donar poders especials a les Comunitats Autònomes per a intervenir les residències, independentment de la seva titularitat. En aquell moment, la Comunitat de Madrid va traslladar a alguns dels usuaris a altres centres i, en alguns casos, fins i tot va canviar als gestors.

Publicitat

“Em sembla una mala gestió per part de la Comunitat de Madrid i un insult als familiars. Haurien d’indemnitzar als familiars [i no les residències] perquè són els que han tingut una gran pèrdua”, afirma Alejandra Rodríguez, una de les familiars afectades a les declaracions recollides per Cadena SER.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut