Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Ayuso fa campanya a Galícia difamant la immersió: afirma que “els nens espanyols de Catalunya” estan sotmesos a “assetjament i odi”

Es basa en l'esborrany de la missió del Parlament Europeu sobre la immersió lingüística a Catalunya per a justificar aquestes mentides

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha vinculat aquest divendres el BNG, màxima amenaça per a les opcions del PP a Galícia, a Bildu i ETA, i ha assegurat que un dels seus objectius és “eliminar l’ús de l’espanyol a les escoles” gallegues. En aquest punt, ha fet referència a l’esborrany de la missió del Parlament Europeu sobre la immersió lingüística a Catalunya, i ha afirmat que el document diu que “els nens espanyols de Catalunya” estan sotmesos a “assetjament i odi” i reben un tracte “terrible”. Ha fet aquestes manifestacions en un acte electoral del PP a Sanxenxo.

Segons Ayuso, el BNG és un partit que va en coalició a Europa amb ERC i Bildu amb una papereta “encapçalada per un membre d’ETA” i “no dubta a posar a la diana a la Guàrdia Civil”, igual que “tot el que signifiqui ser espanyol a Galícia”. “Només volen diners d’Espanya, especialment de Madrid, i mai han dit ‘no’ a res que proposi l’independentisme català o basc, perquè els interessa promoure l’odi a Espanya”.

Publicitat

A més, segons Ayuso, el BNG “vol eliminar l’ús de l’espanyol a les escoles”. “Aquesta mateixa setmana una missió de l’Eurocambra acaba de denunciar que a Catalunya s’està incomplint la llei vulnerant el dret constitucional de rebre educació en castellà i eliminant el dret dels pares a decidir l’educació dels seus fills”, ha dit.

En aquest punt, i tot i que l’esborrany de l’informe parla només de les famílies que han exigit el 25% de les classes en castellà, Ayuso ha afirmat que el document diu que “als nens espanyols de Catalunya se’ls ha sotmès assetjament, a un discurs d’odi i han rebut un tracte terrible”. “Ara van pels gallecs”, ha dit, però “això és el BNG i el que el PSOE de Sánchez permet que passi a Catalunya”.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut