Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ayuso dicta noves restriccions a Madrid amb crítica als independentistes inclosa

|

- Publicitat -

La Comunitat de Madrid ha anunciat un nova ordre que entrarà en vigor dilluns en la qual restringirà l’entrada i sortida en 37 zones bàsiques de salut de la ciutat i la regió, també limitarà els aforaments en establiments al 50% i tancarà els parcs i jardins. D’altra banda, limitarà les reunions a un màxim de sis persones a tota la regió. Les noves mesures afecten 26 àrees de Madrid capital (amb un total de sis districtes) i onze municipis de l’entorn, entre els quals hi ha Fuenlabrada, Parla, Getafe o Alcobendas. En total, un 13% de la població madrilenya (858.000 persones), que concentra gairebé el 24% dels casos de contagis detectats en l’última setmana.

La comunitat també ha anunciat la realització d’un milió de tests en els propers dies als veïns de les zones més afectades, que tenen 1.000 casos per cada 100.000 habitants.

Publicitat

La presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha admès que s’han comès “errors” però ha tornat a apuntar directament al Gobierno: “Ens hauria agradat tenir un paraigua perquè cada CCAA, d’acord amb la seva autonomia, pogués executar les seves mesures”. A més, durant la seva intervenció per dictar les noves mesures ha atacat l’independentisme, utilitzant-lo com una excusa per la seva pèssima gestió de la pandèmia, dient que aquests “van amenaçar d’imposar pel seu compte les seves pròpies mesures sense voler atendre les estratègies nacionals que des del Gobierno s’estaven emetent”, una afirmació que ha contradit ella mateixa quan, segons més tard, ha assegurat que “cada territori és diferent”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut