Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Augment de la presència policial espanyola a Catalunya: Marlaska confirma que destinarà més agents de cara 2023

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que, de cara l’any 2023, creixerà la presència policial espanyola a Catalunya, amb un augment dels agents de la Policia Nacional destinats al territori.  Malgrat que no ha concretat quants policies arribaran a Catalunya, ha recordat que ara mateix hi ha 578 agents més que en els darrers quatre anys. A la vegada, el ministre també ha reivindicat i valorat la col·laboració del Cos Nacional de la Policia (CNP) amb els Mossos d’Esquadra, assegurant que “funciona molt bé”.

Marlaska ha anunciat l’augment dels agents destinats a Catalunya durant l’acte del Dia de la Policia Nacional celebrat a Barcelona aquest dilluns, en el qual també hi havia presents la delegada del govern espanyol a Catalunya, Eugènia Gay, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, i el Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres. Aquesta mesura s’emmarca en la voluntat del ministre de fer créixer el nombre d’efectius del cos i. tot i que no ha concretat quants agents espanyols es destinaran a Catalunya, ha afirmat que sortiran de la darrera convocatòria de places en l’àmbit estatal, la qual és de 2.200. Ara mateix, a Catalunya hi ha més de 3.500 agents del CNP, segons El Món

Publicitat

El ministre ha aprofitat la seva visita a Catalunya per “fer una menció especial a la coordinació policial de la Policia Nacional amb els Mossos d’Esquadra. Sense aquesta cooperació no estaríem tan segurs“, tal com recull l’ACN.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut