Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[ÀUDIO] Puigdemont apunta que “seria fantàstic que una dona de Junts presidís el Parlament”

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont reivindica que Junts per Catalunya tingui la presidència de la cambra catalana. “Seria lògic”, diu. Carles Puigdemont, que és eurodiputat, ha confirmat que renunciarà al seu escó al Parlament i entrarà el següent diputat a la llista de Junts, Josep Costa. Una vegada aixecada la seva immunitat a l’eurocambra, Puigdemont creu que la resolució del front judicial obert per reactivar les euroordres per la seva extradició “no serà ràpida”.

Ha afegit que és Laura Borràs qui ha de decidir si vol presidir la cambra catalana. També ha explicat que ahir va parlar amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, arran del suplicatori del Parlament Europeu i de la revocació del tercer grau dels presos de Lledoners. No han parlat encara sobre els resultats del 14-F perquè assegura que són “respectuosos” amb els equips negociadors i no volen interferir en les converses.

Publicitat

JxCat només té un escó menys que ERC i, per tant, Puigdemont defensa que les dues presidències del país, la del Parlament i la del Govern, recauen sobre aquests dos partits “com a conseqüència lògica” del resultat electoral. “El lògic és que tinguéssim la presidència del Parlament. Seria més fàcil explicar que JxCat presideix la cambra que una altra cosa”, ha afegit. Pel que fa a les negociacions, Puigdemont ha avisat que l’acord de cara a la pròxima legislatura no serà “fàcil ni ràpid”. I ha fet una crida a no parlar de repetició d’eleccions en cas que no hi hagi acord ja que, segons Puigdemont, aquest escenari és “prematur”. Puigdemont ha afirmat que s’està fent un treball “intens i intel·ligent”.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts

L’expresident ha concretat que va mantenir una conversa telefònica amb Junqueras aquest dimarts i que després es van intercanviar missatges quan es va donar a conèixer la revocació del tercer grau. Unes converses en què no es va parlar de les negociacions en marxa per constituir el Parlament i el nou Govern. I és que, segons Puigdemont, deixen aquesta qüestió en mans dels equips negociadors dels diferents partits.

Podeu escoltar aquí l’entrevista d’aquest matí a Catalunya Ràdio al president Carles Puigdemont:

Publicitat

Opinió

Minut a Minut